Съветите на Доналд Тръмп

Сподели:

Той винаги говори на едро и мисли на едро. Само по себе си името на този човек може да ви разгорещи или смрази. Никой не остава равнодушен, когато чуе за Доналд Тръмп. В интервю пред Ерин Бърнет по CNBC американският бизнес магнат, член на висшето общество, автор и медийна личност даде няколко съвета за успешен бизнес.

1. „За да успеете, бъдете различни“!
Тръмп определено е уникален, самият той изповядва тази философия и със сигурност върши това, което говори. Мисля, че това, което той имаше предвид е че ще бъде по-трудно да привличаме вниманието, ако като личности сме изляти от един и същи калъп, като всички останали.

2. „Срещайте се лице в лице с хората, ако можете“!
Доналд Тръмп разказа историята на една от своите бизнес сделки и изтъкна, че му се е наложило да прелети океана, за да се срещне със собственика на един имот (терен), най-вече защото към имота проявявали апетит много други играчи и отчасти, защото не харесвал агента по недвижими имоти на този собственик.
Тръмп заплатил за имота 1 милион долара през осемдесетте, а днес този имот струва 600 милиона долара. Това са 60 000% увеличение на стойността.

3. „Преценете опонента си и открийте план как да спечелите”, както и “Подгответе си домашното, за да затваряте сделките“!
Тук се има предвид, че човекът с най-добрата, най-пълната и най-свежата информация печели… обикновено.

4. „Името ви прави играта“!
С име като Доналд Смит би било много по-трудно да се прави бизнес, отколкото с името Доналд Тръмп. Обмислете употребата на различен термин вместо името ви, когато търсите име на компанията си, освен ако това име наистина не „хваща окото“ и не е подходящо за брандиране. Tim Thomas Marketing съвсем не е брандиращо име, за разлика от Impact Marketing, например.

5. „Колкото повече е работата, толкова повече ще ви спохожда късметът“!
Доналд Тръмп цитира Гари Плейър, който казва “Колкото повече е работата, толкова повече късмет ще ви спохожда”. Това е вярно, така че работете малко по-усилено, отколкото си мислите, че е необходимо, след което работете малко повече в извънработно време. Може да се обзаложите, че Тръмп не е в 18,00 вкъщи пред телевизора всяка вечер, така че и вие не можете, а и не бива да сте.

6. „Всички хора, които работят за вас не бива да са по-умни от вас“!
Тръмп развенча стария мит, който твърди, че „Искам всички хора, които работят за мен да са по-умни от мен“. Аз лично смятам, че ако опитате да постигнете това, вие ще работите за тях или ще сте вън от бизнеса за много кратко време. Тръмп нарече този мит „глупост“.

И най-накрая, последното и най-въздействащо послание на Доналд Тръмп:

7. „Има много хора със страхотни идеи, но те не могат да ги приложат на практика. Можете да видите това постоянно около вас. Това са неудачниците. Те няма да успеят“!
Ако искате да успеете, наистина трябва да умеете да прилагате нещата на практика.”
Това е именно нещото, което убива 98% от всички хора, които искат да стартират свой интернет бизнес, например. Те учат и учат и учат нови неща, но никога не успяват да се научат да прилагат нещата на практика. Действието побеждава съвършенството… всеки следващ път.

снимка: АР

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...