„Сухишвили” се обявяват срещу войната от сцената

Сподели:

Танцовата постановка „ Рамишвили” на феноменалните  грузинци е съчетание от различни теми. Един от най – драматичните танци в новата, модерна  програма е темата за войната. Агресията и жестокостта се противопоставят на  емоцията на духовната сила и непоносимата болка от загубата на човешки животи. Въздействието на танца е подсилено от светлинни ефекти и ефектни облекла. Дизайнер на костюмите е Нино Сушишвили  (внучка на Нино Рамишвили и Илико Сухишвили ) . Администрацията на Пентагона, предоставя различни военни облекла на специалните части на американската войска с които танцьорите  участват в спектакъла. Специално за новата програма дългите  коси на момичета от балета, характерни за  националните грузински танци  са отрязани и са  боядисани в бяло.
Със силни емоции новата програма и в частност танцът за войната бяха приети  при 30–те участия на грузинския балет в една от най- горещите точки в света – Украйна. Спектакълът ще бъде показан на  29. 10. 2014 в София, на 30. 10. 2014 във Велико Търново, на 01. 11. 2014 в Русе,  на 02. 11. 2014 във Варна и на 04. 11. 2014 в Бургас.

„Сухишвили” се обявяват срещу войната от сцената

Нино Сухишвили e родена на 15 ноември, 1964 година. Тя е внучка на основателите на Националния балет на Грузия „ Сухишвили” и е кръстена на великата си баба. През 2008 година Нино Сухишвили отказва предложението за Министър на културата на Грузия, обяснявайки, че има свое собствено дело с което е максимално ангажирана. По нейни думи, тя не иска да изостави ансамбъла,  на който се явява представител от  трето поколение. От 1981 до 1986 година учи в Художествената Академия в Тбилиси. През 1986 година работи като асистент на великия художник Симон Вирсаладзе, който създава костюмите за Болшой театър и на Мариински театър. От 1988 Нино е художествен ръководител на „ Сухишвили”.

снимки: Degris Events

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...