Строга геометрия от Versace

20 септември 2014

Основното събитие от третия ден на Седмицата на модата в Милано бе невероятното представяне на модна къща Versace. Донатела всяка година разказва коренно различна нова история с успешен край.

Versace_spring_summer_2015_collection_Milan_Fashion_Week5

Съдейки по моделите, показани на ревюто, Донатела Версаче определено смята, че предстоящия летен сезон ще бъде хладен: видяхме много перфорирана кожа, ботуши, и като цяло доста практична мода.

Versace - Runway - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Строгата геометрия, както в облеклата с перфорирана кожа и декоративни щампи, така ивъв формата на токчетата и аксесоарите, диктува прагматичното настроение в колекция пролет-лято 2015 от известнана италианска къща. Никакво разточителство: предпочитание се отдава на черната кожа, прозрачните токчета, строгите форми на обувките и метала.

Versace - Runway - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

И в тази колекция доминира черният цвят, който се е превърнал във визитна картичка на модната къща. Впрочем, не всичко е толкова еднозначно: красив фон за графичните елементи са пастелните и небесно сини цветове върху топове, къси панталони. Що се отнася до полите и роклите, всички те са къси, и ако все пак са дълги до земята, то тогава задължително са с висока цепка.

Versace - Runway - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Част от колекцията е посветена на логото на модната къща: образът на Горгоната, в съчетание с  цветни блокове, краси няколко от представените къси рокли.

Versace - Runway - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Разбира се, ревюто на толкова важна марка не мина без звездни гости, сред които: Анна Уинтур и Анна Дел Русо, БеллаТорн, Коко Роша, Хади Клум и други звезди.

Versace - Front Row - Milan Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

Снимки: Versace

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)