„Специални поводи“ – Премиера

16 септември 2018

С наближаването на края на лятото обръщаме поглед към уютния червен салон на Младежки театър „Николай Бинев“. Имаме огромното удоволствие да започнем новия театрален сезон с премиера още през септември. Месец, който ще бъде повече от специален за всеки от нас, а надявам се и за вас. 

Премиерата на постановката „Специални поводи“, реж. Петър Кауков и с участието на Койна Русева и Димитър Баненкин ще бъде на 25 и 26 септември от 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“.

„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли… по предстоящия си развод.

Поредица от нови срещи, „подправени“ от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.

„Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. Поне така трябва. По принцип на тях присъстваме с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва. Нали са специални поводи! Всъщност, там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. На сватбата на братовчеда Х научаваме от леля Y, че чичо Z (от град N) е починал, но пък жена му е спечелила от лотарията, дъщеря му е приета в университет, а синът му е завършил гимназия с отличие, освен че е получил и шофьорска книжка. И така специалните поводи се умножават сами по себе си, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем. Независимо от повода. Преди всичко да се посмеем!“ 
Петър Кауков

Съветваме ви да оградите с червено поне една от тези две специални дати, за да бъдете сред първите, които ще имат възможността да гледат „Специални поводи“ – най-новият спектакъл на Младежки театър „Николай Бинев“.

Постановка, която не бихте искали да пропуснете.

Специални поводи“

Постановъчен екип:

Превод Милена Р. Първанова
Режисьор Петър Кауков
Сценография и костюми Елица Георгиева
Композитор Милен Кукошаров
Фотограф Гергана Дамянова
Участват: Койна Русева, Димитър Баненкин

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)