София ще има нов парк в края на септември

29 август 2018

Първата част от новия парк в София – „Въртопо” в район „Младост” ще бъде завършена до края на септември, обеща кметът Йорданка Фандъкова. Проектът е насочен най-вече към деца, но изграждането му се е оказала нелека задача заради трудния терен и заради частни имоти, които трябва да бъдат отчуждавани.

Първият етап от парка „Въртопо” е разположен на 5 декара. След завършването му жителите на кварталите „Младост” и „Мусагеница” ще имат достъп до него. Предвиждат се различни детски площадки и фитнес уреди, обясни Йорданка Фандъкова:

„Предвиждат се няколко площадки – детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка за бебета и фитнес съоръжения, които също са леки и стават и за деца, и за възрастни хора. Идеята ни е това парково място да бъде най-вече за деца“, каза столичният кмет.

Наложило се е да бъде изграден парк на вертикален терен, допълни тя. С цел по-лесен достъп ще има асансьор за слизане в парка.

Вторият етап пък предвижда ремонт на моста, който води до Дървенишка река, която ще бъде почистена и мястото ще е чудесно за пикник, каза кметът.

В проекта са вложени 600 000 лева.

източник и снимка: dariknews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)