София вече има първия си Street Food парк

Сподели:

Концепцията за street food, или „улична храна“ отдавна е залегнала в културния живот на големите градски центрове, и не само. Тя допринася за естетиката, която е различна навсякъде, но е основана на универсалната тема да събира хората и техните вкусове.

София не остава по-далеч от останалите столици и отскоро има свой Street Food Park – Quartal. Въпреки че мястото „отвори врати“ преди повече от месец, днес е официалното откриване, с което ще бъде даден старт на мащабната и „вкусна“ идея на Слави Христов и Цветан Тодоров, основатели на проекта.

„Попаднахме на подобни food паркове на различни места по света, но първото ни вдъхновение е Foodhallen в Амстердам, който е направен в стара фабрика за трамваи, която вече не функционира. В огромно хале са поставени контейнери, като всеки един от тях е отделно заведение, по средата имаше диджей и всичко се случваше в една индустриална зона, което за мен беше невероятно преживяване“, разказа Слави Христов пред Economic.bg.

Той се занимава с ресторантьорски бизнес отдавна и определя себе си като foodie, или човек, който обича храната. Затова и преди всичко Quartal е част от все по-видимата foodie субкултура, която се храни и с ценности като креативност, автентичност и уникалност.

Идея с вкус

По думите му идеята се ражда преди три години, а проектът започва „случайно и необмислено“ и без много хора да повярват в нея. Впоследствие се развива в това, което е в момента – място, на което са разположени около 20 контейнера, в които се помещават различни брандове за храна, напитки, сладоледи и др.

Слави Христов и Цветан Тодоров са взели мястото на бул. „Черни връх“ 69 под наем. Инвестицията в него е към 600-700 хил. лв.

Икономика БГ

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...