София вече има първия си Street Food парк

11 юли 2020

Концепцията за street food, или „улична храна“ отдавна е залегнала в културния живот на големите градски центрове, и не само. Тя допринася за естетиката, която е различна навсякъде, но е основана на универсалната тема да събира хората и техните вкусове.

София не остава по-далеч от останалите столици и отскоро има свой Street Food Park – Quartal. Въпреки че мястото „отвори врати“ преди повече от месец, днес е официалното откриване, с което ще бъде даден старт на мащабната и „вкусна“ идея на Слави Христов и Цветан Тодоров, основатели на проекта.

„Попаднахме на подобни food паркове на различни места по света, но първото ни вдъхновение е Foodhallen в Амстердам, който е направен в стара фабрика за трамваи, която вече не функционира. В огромно хале са поставени контейнери, като всеки един от тях е отделно заведение, по средата имаше диджей и всичко се случваше в една индустриална зона, което за мен беше невероятно преживяване“, разказа Слави Христов пред Economic.bg.

Той се занимава с ресторантьорски бизнес отдавна и определя себе си като foodie, или човек, който обича храната. Затова и преди всичко Quartal е част от все по-видимата foodie субкултура, която се храни и с ценности като креативност, автентичност и уникалност.

Идея с вкус

По думите му идеята се ражда преди три години, а проектът започва „случайно и необмислено“ и без много хора да повярват в нея. Впоследствие се развива в това, което е в момента – място, на което са разположени около 20 контейнера, в които се помещават различни брандове за храна, напитки, сладоледи и др.

Слави Христов и Цветан Тодоров са взели мястото на бул. „Черни връх“ 69 под наем. Инвестицията в него е към 600-700 хил. лв.

Икономика БГ

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)