Софийска опера открива сезона с Фурлането в Дон Карлос

Сподели:

Световноизвестният италиански бас Феручо Фурлането ще пее на тържественото откриване на сезон 2014-2015 г. на Софийската опера и балет на 20 септември от 19.00 ч. с операта „Дон Карлос“ от Верди.

Спектакълът с участието на звездата от Италия в ролята на Филип II е в рамките на честването на юбилея на Борис Христов и с него се отбелязват 100 години от рождението на оперния режисьор Михаил Хаджимишев. Фурлането идва за първи път у нас, съобщават от пресцентъра на Софийската опера и балет.

10644205_756984937658065_341695134978779600_o

„Израснах в преклонение пред Чезаре Сиепи и Борис Христов и те бяха нещо като пътеводна светлина за мен“, разказва Феручо Фурлането в сайта си.

„С Христов се срещнах още при втората си опера в Торино, когато пеех Монаха в „Дон Карлос“, а той пееше крал Филип II. Той ми даде идеята да бъда не само певец, но и интерпретатор, да обичам актьорската игра на сцената, да обичам да създавам образи и да успявам в това. Да го гледам и да изучавам малките жестове, които той правеше, да разбирам как дребното движение и малките жестове могат да са много по-важни от големите – това беше много ценно за мен, също толкова, колкото използването на гласа“, добавя той.

В София Фурлането ще пристигне след участие в Будапеща в началото на септември. През сезона 2014-15 в ролята на Филип ІІ ще го слуша публиката във виенската Щатсопера и в нюйоркския Метрополитън. Преди тях е гостуването на Феручо Фурлането в легендарната постановка на „Дон Карлос“, която 26-ти сезон не слиза от сцената на Софийската опера и балет. В нея са участвали Николай Гяуров, Стефан Еленков, Гена Димитрова, Стефка Евстатиева, Стефка Минева, Калуди Калудов и две други нови поколения български оперни таланти. Постановката на режисьора Пламен Карталов с огромен успех е гостувала в Япония с участието на Никола Гюзелев и Анна Томова-Синтова.

снимки и данни: Софийска опера и балет

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...