Смартфон, който никога не се зарежда

Сподели:

Смартфонът с марка Viro изглежда твърде добър, за да бъде истински. Той ще бъде представен на специално събитие на 1 октомври, като, според пуснатите рекламни съобщения, никога няма да има нужда да се зарежда. Компанията е новосформирана и ще представи първия си смартфон, който най-вероятно ще използва възобновяеми енергийни източници, като слънчева енергия или движение. Смартфонът, който няма да има нужда от кабели за зареждане, най-вероятно ще е капсулован и водоустойчив, пише profit.bg.

Смартфон, който никога не се зарежда
Смартфон, който никога не се зарежда

Според информация на компанията, смартфонът ще е с новия все още неизлязъл на пазара чип на Qualcomm – Snapdragon 810, 5.2 инчов дисплей, изключително издръжлив, изработен от Gorilla Glass 3, и с наситеност от 424 точки на инч. Производителите обявиха още, че са достигнали до 26% по-малко ползване на батерията благодарение на изключване на работата на чиповете и на други елементи на смартфона при статични изображения на екрана. Нови 40% спестяване на енергия се получават благодарение на това, че дисплеят не е с много висока резолюция, типична за смартфоните от висок клас.

снимки: concept-phones.com

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...