Смартфони търсят лек за вируса зика

28 юни 2016

Проектът #OpenZika е част от платформата World Community Grid (WCG) на технологичния гигант IBM. Сваляйки и стартирайки приложението на WCG за смартфони с операционна система Android, потребителят позволява малък дял от техническите възможности на устройството му да се превърне част от голяма мрежа, представляваща виртуален суперкомпютър.

В момента по света се използват 2,6 милиарда смартфона, а още 1,4 милиона се продават всеки ден според изследване на американската Асоциация за битова технология. В много от развитите страни има повече смартфони, отколкото е броят на населението им.

World Community Grid разчита на тази повсеместна свързаност, ангажирайки устройствата с различни малки изчислителни мисии. Проектът е използван при различни здравни изследвания, в това число на еболата, туберколозата и рака, както и в изучаването на човешкия геном. Сега World Community Grid ще се фокусира и върху вируса на зика.

#OpenZika е поредната инициатива на платформата, в която учените могат да използват чуждите смартфони за конкретна кауза . От IBM уверяват, че този достъп до устройствата по никакъв начин не застрашава данните на потребителя. / БГНЕС

снимка: 03.ibm.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)