Сладкиш с червен грейпфрут без яйца

07 септември 2018

Необходими продукти:
брашно – 170 г
захар – 100 г
ванилова захар – 1 пакетче
сок от грейпфрут – 100 мл прясно изцеден от червен грейпфрут
кора от грейпфрут – 1 с.л. настъргана
прясно мляко – 120 мл
олио – 40 мл (или зехтин)
ромова есенция – 3 капки
червена боя за храни – 1 ч.л.
бакпулвер – 1 бр.

За глазурата:
сок от грейпфрут – 20 мл
пудра захар – 4 с.л.
червена боя за храни – 1 к.л.

Начин на приготвяне:
Смесете прясно изцедения сок от грейпфрут с прясното мляко, олиото и двата вида захар. Бъркайте докато захарта се разтвори добре. Прибавете ромовата есенция и стърготините от кората. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете към течната смес, разбивайки добре до получаване на гладка, хомогенна смес. Тук е моментът да добавите и червената боя, като с леки движения разбърквате, за да се оцвети сместа цялостно. Намаслете и набрашнете тавичка с диаметър 20 см и разпределете червеникавата смес равномерно в нея. Печете на 175 градуса с вентилатор около 30 минути, като след 25-тата минута е добре да проверявате с клечка за всеки случай. Готовият сладкиш охладете върху решетка и се заемете с глазурата. За нея разбъркайте всички посочени съставки и ако се образуват топчета от пудрата захар, разбийте с телена бъркалка докато видите, че имате гладка консистенция. Залейте сладкиша в средата и разнесете по краищата равномерно. След като престои 20-30 минути е готов за консумация.

текст: Йорданка Ковачева
снимка: pedanticfoodie.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)