Скандалът продължава!

17 март 2015

И днес продължаваме да следим скандала, който избухна след изказване на дизайнерите Стефано Габана и Доменико Долче по повод редно ли е или не еднополовите двойки да осиновяват или имат свои деца.

Причината за недоволството в мрежата започна след коментари на Доменико и Стефано, че „децата се нуждаят от майка и баща“, и че за тях семейство – е само на традиционното такова, както и думите на дизайнерите, че те са против “ утробите под наем “ и „синтетичните деца“ (отнася се за за сурогатното майчинство), както и като цяло срещу осиновяването на деца от гей двойки.

След публикуването на сензационното интервю, Елтън Джон призова за бойкот на марката Dolce & Gabbana и бе подкрепен от редица звезди като Рики Мартин, Къртни Лав и други. Дизайнерите по-късно обясниха, че не са имали намерение да поучават някого, а само са изразявали мнението си.

Днес страстите продължават. В интервю за италиански вестник Габана коментира доста остро думите на Елтън Джон:

„Тези нападки са просто фашизъм. Не очаквах това от Елтън Джон, от човек, когото мислех (подчертавам: мислех) за умен. Какво се случва? Бориш се за разбирателство и толерантност. А после забиваш нож в гърба? И всичко това, защото някой може да има становище различно от твоето? И това е демокрацията? Той наистина е глупав ако не може да приеме мнение на хора, които не са му близки, на пък заслужават уважение.”

По повод конфликта между италианското дуо и британския музикант вече се изказаха много знаменитости. И тук е мястото да подчертаем, че повечето от тях са на страната на Елтън Джон.

Виктория Бекъм, музикант, приятел и минало лице на Dolce & Gabbana, не критикува дизайнерите, но написа в Twitter съобщение до Елтън и семейството му:

„Изпращам любовта си на Елтън, Дейвид, Закъри и Илайджа (партньора Дейвид Фърниш и синовете на двойката- б.р.), както и на всички прекрасни деца, родени благодарение на IVF.”

20150317-dolce3

Шер също изрази своето възмущение. Тя отговори със следното съобщение:

„Дори не знам какво да кажа относно това безумно унижение на деца! Децата са истински дар от Господ! Появата на бебе – това е като Рождество всеки ден.”

А за самите Доменико и Стефано певицата добави:

„Моят опит в общуването с тяхната компания в Сан Ремо ме кара да се съмнявам относно  тяхната адекватност. Тичаха по улицата след мен, все едно нещо съм откраднала.”

20150317-dolce4 (1)

Оливие Рустейн, творческият директор на Balmain, каза:

„Всичко това е много лошо. Вчера четох за скандала и се замислих: „Сериозно ли това е начина, по който си представяте света? Моето желание е да нося надежда, щастие и свобода. Прочетох и коментарите на Стефано, че те имат право на свобода на словото. Но какво искат да ни кажат благодарение на тази свобода? Това, че няма свобода? Честно казано, аз съм в шок.”

20150317-dolce5

Модният блогър Bryan Boy, също побърза да обвини дизайнери, като отбеляза:

„Как да участваме в бойкот, след като в техните магазини никой не може да си позволи  каквото и да било (а и не може да намери нещо хубаво)?”

20150317-dolce6

Някои се изказаха по-неутрално. Например, Донатела Версаче:

„Уважавам мнението на другите и вярвам, че е важна, не сексуалната ориентация на човека, а честността, всеотдайността и способността да обичаме.”

20150317-dolce1

Интересно е, ще се изкаже ли някоя звезда в защита на Доменико и Стефано?

 

Текст: Пепа Попова

Снимки: Getty Images

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)