Силвия Хрисимова-Шонлебе: „Да бъдеш жена, не е полова принадлежност, а светоусещане!“

05 август 2014

Тя e изпълнителен директор на българо-английското акционерно дружество „Идън Девелъпментс“ и управител на курортния комплекс Garden of Eden („Райска Градина“), Свети Влас. От 2013 г. е и председател на съвета на директорите на „Би Ви Партнер“ АД, създадено за построяването на третия етап на „Райска Градина“ – „Панорама“. Предишният й професионален опит е твърде разнообразен и преминава през журналистическа работа в различни медии, главен секретар в института за паметниците на културата и есперт в консултантска фирма. Професионалните й компетенции понастоящем се простират от инвестиционно предприемачество до хотелиерство и ресторантьорство. Член е на Асоциацията на сертифицираните експерти в туристическата индустрия. Г-жа Шонлебе е удостоената с наградата Бизнесдама в категория „Mениджър на морски резорт“ и Бизнесдама на 2013 г. на престижния едноименен конкурс, собственост на г-н Евгени Минчев и клуб „Ние, жените“ и златен приз за най-добър мениджър за 2013 г. на списаниe „Отдих и Туризъм“. Силвия Шонлебе има динамичен стерeотип. Животът й протича в пътувания между София, Свети Влас и Берлин, откъдето е нейнияt съпруг Кристиан.

– Г-жо Шонлебе, какво представлява комплексът „Райска градина“?
– „Райска градина“ е един от най- големите модерни и бързо развиващи се курортни комплекси на южното Черноморие. Той е плод на осъществените мечти на група български и английски бизнесмени, които с помощта на прекрасни архитекти и паркостроители създадоха един истински оазис на лукса и спокойствието. В момента комплексът е втори дом на около 700 семейства от Англия, Русия, Скандинавските страни и събира туристи от цяла Европа. Най-силният акцент на „Райска Градина“ безспорно са самите пъстроцветни градини със стотици растителни видове, сред които са разположени жилищните сгради и малкия петзвезден хотел, седемте плувни басейна и елегантно вписаните барове и ресторанти.

IMG_7134

– Ябълката, с която Ева изкушила Адам е символ на комплекса. С какво Вие изкушавате Вашите гости?
– Освен на луксозното настаняване в хотела и апартхотела ние залагаме изключително много на храната, която като правило е автентична и с гарантирано качество. Погрижили сме се палитрата от нашите предложения да удовлетвори всеки вкус затова нашите гости могат да избират между установените образци на европейската кухня в ресторант „Парадизо“, автентичната италианска кухня с акценти от регионите Умбрия, Емилия Романа и Ломбардия в ресторант „Алберо делла Вита“ („Дървото на живота“) или съвременната средиземноморската кухня в уютния рибен ресторант на самия морски бряг.

– С какво ще запомнят сезон 2014 гостите на „Райска Градина“?
– Категорично, най-забележителното събитие за това лято е предстоящото провеждане на националния конкурс „Мис Лято“ на 23 август. Изключително съм щастлива, че г-н Евгени Минчев избра именно нашия комплекс за домакин на това престижно състезание и се надявам да се представим достойно.

IMG_7177

– Свикнали сме да виждаме мъже на подобни ключови позиции като Вашата. Трудно ли Ви беше да се докажете на нея?
– Имам завидния шанс да работя с едни изключително толератни бизнесмени – акционерите в нашето дружество, които от самото начало стоят зад мен и ми оказват стопроцентова подкрепа. Единственото, което е трябвало да докажа и се старая да доказвам постоянно е качествата си на професионалист и мениджър. В работата си, разбира се, съм се сблъсквала нееднократно с патриархални схващания на партньори и конкуренти, които в повечето случаи съм успявала да пречупя в полза на бизнеса. Като се замисля, именно женската интуиция и гъвкав подход са ме спасявали в много критични служебни ситуации, а понякога подценяването на бизнес качествата ми като представител на слабия пол ми е давало огромен аванс при преговорите. Точно фактът, че съм жена ми помогна да се справя по-лесно и с новото си амплоа на управител на курортен комплекс, защото гостоприемството и създаването на уют е все пак женски приоритет.

IMG_7183

– Вие, на първо място сте жена, а след това мениджър и всичко останало. Как успявате да запазите женското у себе си?
– Да бъдеш жена, не е полова принадлежност, а светоусещане и отношение към живота, а аз се чувствам жена до мозъка на костите си, въпреки момчешката си прическа и мъжката ми работна позиция.

– Остава ли Ви изобщо някакво свободно време и какво правите през него?
– Прекарвам всяка свободна минута с любимия си съпруг, семейството и многото си приятели. Предпочитам сама да сготвя вечерята и смятам, че го правя добре. Обичам да приемам гости и да бъда обкръжена от хора. Обожавам да пътувам и това е единственият начин, по който почивам истински. Чета много и различна литература.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)