китайското кино

Седмица на китайското кино

24 септември 2018

По традиция Институт Конфуций – София за четвърта поредна година представя китайско кино. Всички филми са с български субтитри, а безплатен билет можете да получите на касите на Дом на киното след 27 септември. А ето и първият филм от програмата на китайската филмова седмица:


01.10 17:30ч, Дом на киното
Завръщане у дома, 归来,
2014, Китай/Франция, драма, 
109 мин,
режисьор Джан Имоу


След дълги години като политически затворник по време на “Културната революция” Лу Йеншъ е реабилитиран и се завръща при семейството си. Въодушевлението му обаче не трае дълго, тъй като скоро открива, че съпругата му не го разпознава, а дъщеря му е погребала мечтата си да стане танцьорка. След първоначалното недоумение Йеншъ търпеливо се заема да поправи вредите, нанесени от “престъплението” му. 

Това е вторият филм на Джан Имоу след “Цветя на войната”, заснет по роман на Йен Гълин – една от най-популярните съвременни китайски писателки. Прожектиран премиерно извън конкурсната програма на фестивала в Кан през 2014 г., “Завръщане у дома” е поредното отклонение на Джан Имоу от знаковите за комерсиалните му успехи исторически екшъни с пищна сценография, което набляга на познатата вече сантиментална битовост от по-ранни негови филми като “Пътят към дома” и “Под клоните на глога”.

За повече информация за останалите предложения, на страницата на съжитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/314286355792535/

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)