Седем мисли за седмицата от Рита Хейуърт

Седем мисли за седмицата от Рита Хейуърт

20 октомври 2014

Истинското име на Рита Хейуърт е Маргарита Кармен Кансино. Родена е на 17 октомври 1918 г. в Ню Йорк, а родителите й са ирландския бежанец Едуардо Кансино и Волга Хейуърт, която също търси убежище в САЩ. Рита е американска актриса и танцьорка, която през 40-те години на миналия век се превръща в истински секссимвол.
Снима се в 61 филма за период от 37 години, но публиката ще я запомни най-вече с култовата лента „Джилда”. Партнира на едни от най-големите имена на Холивуд като Фред Астер, Джийн Кели и Джон Уейн. Включена е в официалния списък на най-големите звезди на всички времена на Американския филмов институт. Рита Хейуърт е имала петима съпрузи, като единият от тях е гениалният режисьор Орсън Уелс.
През 1980 година лекарите слагат страшна диагноза на някогашната богиня на любовта – болестта на Алцхаймер. Тогава тя все още не се лекува, но Хейуърт решава да се бори с нея. Заедно с дъщерите си и своите познати тя устройва благотворителни партита. Парите от тях актрисата дава на няколко научни института, които изследват причините за това тежко страдание.
Освен своите филми, Рита оставя на обществото и огромна сума пари за борба със заболяването.
Когато не може да си спомни дори как се казва, за актрисата се грижи дъщеря й принцеса Ясмина Хан. Секссимволът на следвоенен Холивуд умира на 69 години, на 14 май 1987 г. в Манхатън, в прегръдките на своето дете.

„Всеки мъж, когото съм познавала някога се е влюбвал в Джилда (героинята й от едноименния филм, бел. ред.) и се е събуждал до мен.“

„Това, което ме изненадва в живота не са браковете, които се провалят, а браковете, които успяват.“

„Всички ние сме обвързани с нашата съдба и няма начин да се освободим.“

„Забавното в актьорството е да се превърнеш в някой друг.“

„Аз не съм имала всичко в живота. Аз съм имала прекалено много.“

„Всичко, което исках беше това, което всички искаха – да бъдат обичани.“

„Мисля, че всички жени имат определена елегантност, която се разрушава, когато свалят дрехите си.“

снимка: theredlist.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)