Световноизвестният Балет на лед на Санкт Петербург за първи път в България

Световноизвестният Балет на лед на Санкт Петербург за първи път в България

07 ноември 2014

За първи път в историята на шоубизнеса в България, сцената на зала 1 на НДК ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Това ще стане по повод гостуването на световноизвестния Балет на лед на Санкт Петербург. Неповторимата танцова формация ще изнесе общо 8 представления в София, Варна, Бургас и Велико Търново, като зрителите ще могат да се насладят на класиките „Лешникотрошачката“ на Чайковски и „Пепеляшка“ по Прокопиев.

balen na led 4

В Балета на лед на Санкт Петербург участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.

balet na led 1

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц.

balet na led 2

Своята вълшебна приказка насред градския шум Балет на лед ще представят за първи път на българска сцена на 20 и 21 ноември в Бургас, 23 и 24 ноември във Варна, 26 и 27 във Велико Търново и на 29 ноември в София.

снимки: „Балет на лед”

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)