Сан Ремо и Royal Hotel – Ривиера, цветя и много… Италия

Сподели:

Спомняте ли си за така прочутия песенен фестивал Сан Ремо? От малкото „западни” фестивали, които можехме да гледаме в „доброто” старо социалистическо време. Тогава погледите ни изтичаха по приказните пейзажи на Средиземноморието и класата на това място, а малцина бяха щастливците, които можеха да прескочат  желязната завеса и да посетят подобни дестинации. Сега е по-различно. Нали вече сме европейци? А и фестивалът на естрадната песен, носещ името на градчето и до днес си остава един от най-популярните в света. От старта си през 1956г. до наши дни това музикално събитие се провежда в казиното и събира почитатели от цял свят.

IMGP5342

Малкото градче на италианската Ривиера все така не е загубило нищо от очарованието си. Всичко си е на мястото – приказното море, нежните плажове, жаркото слънце, палмите и зеленината до преливане на окото и настроението. Независимо, че малко е отстъпило по популярност на брилянтните места на така близката френска Ривиера, Сан Ремо и до днес е нарицателно на ваканция със стил, потопена в разкоша на италианските усещания.

IMGP5362

Изтъкано от класа и емоции, Сан Ремо, оформя широк залив в Лигурско море и е с население около 57 000 души. Но в летните дни и особено в септемврийските, то нараства тройно от стотиците си гости и почитатели.

IMGP5365

Гордото лице на Сан Ремо е един от първите създадени хотели, верен партньор и свидетел на цялостното развитие на градчето – Royal Hotel San Remo.  Вече 142 години той събира световния елит, за да му поднесе лукс, класа и комфорт. Хотелът, като една от първите постройки в градчето „си е избрал” и най-привлекателното място – на метри от морето и плажа.

IMGP5353

А времето го е забулило в такава обилна зеленина, че на места едва прозира през вековните палми, фикуси, пинии, кипариси и какво ли още не!

IMGP5345

Архитектурното решение на сградата е интересно – барокови орнаменти, облечени в италиански стил, с нежни добавки на сецесион – интересен и уникален микс. Шикозни и стилни зони за отдих са щедро разположени в двора и красиво оформят широките стълби. Всеки кът е насочен към лазурното море и дава спокойствие и уединение.

IMGP5366

Елегантният ресторант още пази традициите на Бел Епок, кухнята е фантастична без изненада, а мелодичната италианска музика разпалва романтични чувства и у най-сериозните и намръщени гости.

IMGP5352

И за да „налеем” още масло в огъня на романтиците – емблема на Сан Ремо са  цветята. Неслучайно градът често се споменава като столица на Цветната Ривиера и тук се намира Мercato dei fiori, където се провежда най-големият аукцион за цветя в цяла Италия. А феновете на изисканата архитектура, средиземноморските вили и носталгията по Бел Епок ще останат без дъх в обиколките по призните образци, които Сан Ремо ще им предложи. Неповторими!

Наберете си букет от  последните летни лъчи и аромата на септемврийското средиземноморие в това прекрасно място. Ще останете възхитени!

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...