Салата от спанак с грозде, сирене Бри, орехи и леща

29 август 2018

Необходими продукти:
пресен спанак – 23 шепи
червено грозде – 1 чепка
сирене Бри – 200 г
червен лук – 1 глава
сварена леща – 1/2 чаена чаша
едро счукани орехи – 1/2 чаена чаша

За соса:
зехтин – 3 с.л.
лимон – 1 бр.
соев сос – 1 с.л.

Начин на приготвяне:
Спанакът се измива листо по листо и се нарязва на едри парчета. С гроздето се процедира по същия начин. Който не обича много сладко, може да не слага целия грозд, а само няколко зърна. Смесват се в подходяща купа. Към тях се добавят нарязания лук, орехите и лещата. В малка купа смесваме продуктите за дресинга – зехтина, сока от 1 лимон и соевия сос. Разбъркваме добре, докато се получи еднородна смес. Заливаме салатата с него и разбъркваме. Сиренето се накъсва на ситно и с него се посипва готовата салата.

снимка: pinimg.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)