Салата „Лиеж“

05 януари 2015

Необходими продукти:
450 гр. зелен боб
4 картофа
150 гр. пушен бекон
30 гр. масло
2 с. л. ситно нарязан магданоз
2 с. л. ситно нарязан зелен лук
2 с. л. червен винен оцет

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете. Сложете зеления в съд със студена вода, добавете сол и го сложете да заври. След като заври, оставете на слаб огън за около 10 мин. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в маслото до златистокафяво. Към него добавете оцета и оставете да ври докато намали обема си наполовина. Сложете зеления боб в салатна купа. По края на купата подредете нарязаните на резени картофи. Поръсете с магданоза и зеления лук и залейте със соса от бекон и оцет. Салата се сервира топла.

снимка:  potsoup.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)