Русе – градът с най-красива архитектура в България

25 юни 2016

Русе е един от най-красивите градове в България, често е наричан „Малката Виена“, заради многобройните сгради-паметници на културата, в чиято архитектура са застъпени стиловите необарок, модерн, неокласицизъм и сецесион.  Централната част на града се обуславя от архитектурата от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Русе е град с неповторима атмосфера и излъчване.

Една от най-красивите сгради е тази на Драматичния театър – известна, като Доходното здание, проектирана от виенския архитект Паул Бланк. Доходното здание е паметник на културата и е един от символите на града наред с Паметника на Свободата. Сградата на днешния исторически музей също е много впечатляваща.

Пространството пред нея е оформено като просторен правоъгълен площад с много шадравани и красив парк. Главната улица на града е „Александровска“. По нея всички сгради са не само забележителни в архитектурно отношение, но са грижливо поддържани и изцяло възстановени. Русе е един от онези градове, които завинаги остават в сърцето на всеки, който е имал шанса да ги посети. Те те карат да искаш отново и отново да се връщаш в тях.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)