Родшийлд със скандално признание за глобална икономическа нестабилност

Родшийлд със скандално признание за глобална икономическа нестабилност

08 март 2015

Якоб Ротшийлд, 78 годишен банкер и председател на RIT Capital Partners отправи предупреждение към вложителите в неговия инвеститорски тръст, който се оценява на 3.2 милиарда евро. Предупреждението беше свързано с глобалната нестабилност и опасността за бъдещето на спестяванията съобщава The Telegraph.

В своето изказване за годишния доклад на RIT Capital Partners за 2014г, той очерта проблемите, заявявайки, че най-важния от тях е “трудната икономическа обстановка”, пред която са изправени инвеститорите,“геополитическа ситуация, пред каквато не сме се изправяли от втората световна война насам.” 

Ротшийлд заяви, че това е резултат от “хаоса и екстремизма в Близкия Изток, руската агресия и експанзия и отслабената Европа, заплашена от ужасяващите проблеми с безработицата, причинени от провалът за структурни реформи в много държави от Европейския Съюз.”

Това е много по-мрачна картина за бъдещето от тази, която беше представена в неговото изявление само преди година. Тогава той посочи като основни заплахи забавянето на растежа на китайската икономка и твърде високите цени на акциите.

Тръстът на Ротшийлд е създаден през 60-те години, като неговата цел е надзора на личното богатство на Якоб Ротшийлд. Той и дъщеря му Хана, която също е в борда на директорите на тръста, притежават акции за общо 160 милиона британски лири.Цялото богатство на Якоб Ротшийлд се оценява на над 5 милиарда долара.
Предупрежденията на Ротшийлд идват след доклада на икономическия форум в Давос през януари, в който беше разкрито, че богатите хора на планетата тайно купуват имоти в отдалечени области, за да се спасят при евентуални безредици и хаос.
Икономистът Робърт Джонсън влезе в новинарските заглавия, когато съобщи, че “високопоставени мениджъри от цял свят купуват летища и ферми в места като Нова Зеландия, защото се нуждаят от място където да избягат.”Джонсън обяви, че заплахата от граждански безредици, причинени от социалното неравенство и несправедливост са в основата на паниката.“Много богати и властни хора са много уплашени в момента”, заявява Джонсън. “Понеже системата няма необходимите ресурси, понеже не представлява хората, нещата стават все по-опасни. Нека си спомним за Фергюсън например.

данни: Desinfowar

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)