Родината в шевици свети

Родината в шевици свети

18 ноември 2014

Родината в шевици свети
С най-дъхави и сочни цветове
И в живото огнище на сърцето
Все огъня на паметта кладе,
Че всичко тук – във звук и шарка, в камък –
Със обич сътворено – ще векува.
Щом корена си носим в жива памет
Ще бъде българско – докато свят светува!

Родината в шевици свети

На 17 ноември 2014г. с тържествен концерт беше открита изложба на клуб „Приятели на българската шевица, гоблена и други приложни изкуства“. По традиция всяка година неин домакин е „Руският културен център“ на ул. „Шипка“ № 34.

DPP_20577

Замeстник председателят на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7 Цвети Вълчева поздрави клуба с прекрасната инициатива. Тя връчи на нейния председател Радка Вацева грамота и номинация на клуба за приза „Пазител на традициите“- инициатива, която А.Р.И.З.-7 провежда вече пета поредна година.

DPP_20545

Тази година за участие беше поканено и младежкото сдружение Българска история традиции изкуство и етнология – Б.И.Т.И.Е. Освен с изделия на ръчното приложно творчество, негови членове ще участват и в провеждането на приложни работилници. Програмата включва ателие по плъсти, кожарство, изработване на фигурки от царевична шума и др. Всеки ден от 16ч гостите на излажбата ще имат възможността, под ръководството на опитен майстор, да изработят свое собствено декоративно изделие. За участието си в мероприятието, сдружение Б.И.Т.И.Е. също получи грамота.

Специален гост на събитието бе българският космонавт Георги Иванов.

DPP_20582

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)