Ризото с рукола, спанак и лимон

26 август 2014

Ризото с рукола, спанак и лимон

Необходими продукти:
400 г грукола
300 г спанак
300 г червен лук
1 парче джинджифил
250 мл сухо мартини
1500 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 бр. лайм
1/2 ч.л. бял пипер смлян
1 бр. лимон
сол и захар на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете джинджифила и лука на ситно и ги запържете в зехтина. След 5 минути добавете ориза и запържете за още 3 минути. Добавете мартинито, а после намалете огъня, така че течността да къкри. Варете при непрекъснато бъркане до почти пълното изпаряване на алкохола. Добавете една трета от бульона и варете при непрекъснато бъркане, като доливате по още малко от него, щом стане нужда. Прибавете солта и белия пипер. Когато оризът е готов, добавете и захарта. Изцедете лайма и лимона и добавете сока им в ризотото. Прибавете спанака и руколата, накъсани на едро, и задушете за десетина минути.

снимка: karistaskitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)