Ресторантът към „Плаза Атене Париж“ отвори врати с нов интериор

14 март 2015

Ако сте от онези почитатели на кулинарното изкуство, за които то е свързано не само с превъзходния вкус, но и естетиката, вероятно сте чували името „Ален Дюкас“. Френската легенда, известна като един от най-претенциозните и амбициозни майстор-готвачи в света и оценяван като един от виртуозите в бранша от „Мишлен“ (неслучайно е оценен от пътеводителя като единствения с три звезди), се завърна не къде да е, в ресторанта към луксозния петзвезден хотел „Плаза Атене“ в Париж.

FRANCE-LUXURY- HOTEL-BIO

Както подобава на заведение от подобен ранг, то е претърпяло и значителни корекции, като новият интериорен дизайн е изработен изцяло според съвременните обществени вкусове – с органични и естествени материали с палитра от леки и ненатрапчиви цветове, подчертани от дискретното осветление. Трапезарията е проектирана от нашумялото дизайнерско дуо „Патрик Жуин и Санжит Манку“, известни с вниманието, с което изпипват всеки отделен детайл, като впечатление прави, че масите в ресторанта вече са от дъбово дърво, докато столовете са покрити с естествена кожа.

plaza0

plaza2

Колкото до кулинарното изкуство, тук е едно от малкото места в света, на което можете да се насладите на редки видове хайвер и трюфели, подредени в блюдото ви според древно японско изкуство. Въпреки, че това удоволствие има своята висока цена, то резервации за ресторанта към „Плаза Атене Париж“ се приемат вече за следващата година – не че това ни изненадва особено, ако имаме предвид за какво обслужаване и качество говорим. А ако случайно имате възможност да отседнете в хотела, но няма свободни места в ресторанта, бъдете спокойни – можете да поръчате и рум сървис, приготвен директно от кухнята на Ален Дюкас.

plaza_Athenee1

plaza_athenee2

 

Снимки: Vogue, Glamorouluxurypassion

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)