Ресторантът-затвор в Китай

Сподели:

„Разни хора, разни идеали“ – вероятно единствено с това мото можем да си обясним бума на все по-причудливи обществени заведения с необичайна тематика по цял свят в последните години.

1410780925_2

Едно от тях отвори врати преди броени дни в китайския град Тян Дзин и колкото и необичайно да е, вече се радва на нестихващ интерес не само от страна на туристите, но и на местните посетители.

Ресторантът-затвор в Китай
Ресторантът-затвор в Китай

С какво ресторантът е по-различен от всички останали?! С факта, че е изграден едно към едно със… затвор. Копие на китайските зандани с тъмни, подтискащи килии и стаи за разпит, ако искате да се нахраните тук, ще ви се наложи да бъдете заключени досущ като затворник.

Ресторантът-затвор в Китай - сервитьорка

Порциите се поднасят през импровизирани отвори във вратите, което пък не пречи на любителите на по-шокиращия и нестандартен интериор да се насладят на кулинарните качества на предлаганите специалитети.

1410780966_10

В килия са затворени дори и музикантите, грижещи се за приятния фон към вечерята, а собственикът на заведението признава, че с решението си е искал да покаже на клиентите, че е важно винаги да спазваш законите и, че където и да си, никога не можеш да се отървеш от последствията от прекрачването им.

текст: Димитър Петров
снимки: re-actor.net

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...