Рейтингът на болниците започва с оценка на пациентите

27 януари 2016

„От февруари пускаме тестов модел за оценка на удовлетвореността на пациентите, който ще е основата за рейтинг на болниците“ – това съобщи здравният министър д-р Петър Москов.

Председателят Цецка Цачева даде възможност в пленарна зала да звучат не политически аргументи “за” и “против” здравната реформа, а позиции, тревоги и въпроси на лекари. В третото издание на класацията „Лекарите, на които вярваме“ участват 309 имена от цялата страна, посочени от пациенти. Почти всички те дойдоха в парламента и си тръгнаха с уникалните сертификати.

Почти 100 минути д-р Москов отговаря на колегите си за здравната реформа, като не пропусна да посочи, че избраният вариант за избиране на качеството на здравните услуги е изцяло в полза на българите. О“ценката на пациентите не бива да ни плаши, качествените места ще спечелят от това“, добави още министърът.

По-късно той посочи, че  комисия за медицинска експертиза ще замени изцяло ТЕЛК-овете. Москов разкри кои са основните промени, които предстоят в експертизата на хора с увреждания – тя ще обхваща само оценка на вида и степента на увреждане. В нея ще участват лекари с различни специалности в зависимост от вида на оценяваното заболяване/24 часа и БТА.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)