Ралица Василева напуска CNN

Ралица Василева напуска CNN

20 ноември 2014

Популярната водеща в Си Ен Ен (CNN) Ралица Василева обяви, че напуска американския телевизионен канал. Тя се сбогува със зрителите си в профила си в „Туитър“ с думите „Благодаря на всички мои прекрасни зрители, които ме подкрепяха през всичките тези години. Не знам каква ще е следващата ми стъпка, ще ви държа в течение.“

Ралица Василева напуска CNN

Малко преди това тя сподели, че в неделя е било последното й предаване и минути преди началото разляла йогурт по сакото си. „Тръгвам си от CNN след 23 години. Най-трудното е да се разделя със семейството ми в CNN!“, написа още Василева. Тя започна работа в канала, основан от Тед Търнър, във време, когато СиЕнЕн беше безспорен лидер в предаването на живо на събития от цялата планета.

Отразявала е множество важни международни събития и новини, между които спасяването на чилийските миньори, студентските протести в Иран и офанзивата на Израел в ивицата Газа. Правила е репортажи от места като Москва, Йерусалим и централата на ООН в Ню Йорк.

През 1991 година заминава на стаж в CNN с 20 долара в джоба си и син на 7 години. Харесват нейните репортажи, канят я на специализация. Връща се в България и отново я канят – вече на работа. Започва кариерата си през 1992 година в CNN като водещ на предаването „CNN World Report“ – единственият в света форум за международни телевизионни журналисти, чрез който те могат да представят новини от своята страна пред глобалната аудитория на CNN.

Отразява конфликтите в бивша Югославия, Близкия изток, както и прехода в Русия към демокрация и мирното споразумение в Северна Ирландия. Ралица Василева е водила за CNN отразяването на кризата с оръжейните инспекции на ООН в Ирак, атентатите от 11-ти септември в САЩ, войната срещу тероризма и военната офанзива в Афганистан.

Интервюирала е много видни световни лидери като бившите държавни секретари на САЩ Хенри Кисинджър и Мадлин Олбрайт, бившия президент на Пакистан Первез Мушараф, бившия съветски лидер Михаил Горбачов, премиера на Израел Бенямин Нетаняху, главния палестински преговарящ Саеб Еракат, бившия президент на Нигерия Олусегун Обасаньо, бившия президент на България Петър Стоянов и бизнес предприемачите Тед Търнър и Ричард Брансън.

B2wUyNwIIAAcRSy

След 23 години на екрана на CNN, Ралица Василева слиза от екрана, като каза, че ще обяви следващите си планове на по-късен етап.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)