Разликите между френския и американския секс

13 март 2017

Какво е съвременен секс по френски и с какво се различава от американския, например? И какви са разликите между тях? По тези въпроси разговаряха френската секс колумнистка Мая Мазорет и американската й колежка Морийн О’Конър.

Според Мазорет основната разлика между начина, по който французите възприемат секса и този на други страни е в това, че хората във Франция са докрай откровени и непосредствени.

При нас липсват всички ритуали на предхождащи секса срещи. Ние просто започваме със секса“, споделя тя.

Според нея в това има дълбок смисъл, тъй като не се губи излишно време по ходене на срещи, ако хората, например не си подхождат сексуално. Това трябва да се разбере от първата среща и едва след това, ако сексът е добър, да се градят по-нататъшни отношения.

Любопитен е фактът, че французите, които са главно католици, са същевременно разкрепостена нация. Обяснението е в това, че те не свързват секса с морално-етични ценности. Това в някои случаи довежда до това, че те възприемат по-лесно идеята за изневяра и от своя и от страна на партньора си.

Още по темата: Допитване определи най-подходящия за секс час, ден и сезон

 

Мазорет казва, че не разбира това. Според нея бракът не е място за приключения. Той е нещо, което ви кара да се чувствате сигурни и защитени и… да гледате „Игра на тронове“.

Задълбавайки в темата секс, се стига и до по-конкретни въпроси – например за оралния секс. За Мазорет, това е компонент от сексуалния акт, но само компонент. Тя намира за извънредно странно хората да правят само орален секс, тъй като единият партньор не получава сексуално удоволствие.

Според нея оралният секс не е нещо толкова интимно, колкото го смятат представители на други нации. Тя казва, че интимност е когато разказва например за детството си или когато някой е загрижен за нея, ако е болна. А когато правят с някого орален секс взаимно, чувства своето емоционално участие като нулево. Първият секс според нея е просто опознавателен. Истинското действие идва след това, когато хората започват да се разкриват, когато идва интимността и те започват да говорят за фантазиите си и тайните си.

Още по темата: Какво намалява сексуалното желание на жената?

 

Според Мазорет и французите си имат своите табута в секса. Това за тях например е да се говори за мастурбацията. За секса хората могат да разговарят свободно, но когато стане дума за мастурбация, разговорът спира.

Считаме, че мастурбацията или гледането на порно идват тогава, когато човек няма избор, когато е претърпял неуспех в отношенията и личния живот.“

Тя обаче счита, че това е по-скоро тъжно, тъй като с помощта на разговори за мастурбацията човек може да разбере много за себе си. Французите обаче, явно не са толкова разкрепостени и не са готови да водят такива разговори.

Още по темата: Четирите тайни на добрия семеен секс

 

Според Мазорет на французойките не им трябва повече от половин час, за да поискат да тръгнат, за да правят секс с някого, с когото са се запознали малко преди това. На въпрос дали това не е твърде бързо, тя отговаря, че това е горе-долу времето необходимо да се убедят, че мъжът не е психопат. Е, когато се запознаят с някого по време на вечеря с приятели, е редно да се изчака десерта и кафето… /БГНЕС

снимка: imbalife.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)