Раздадоха благотворителните награди „Златно сърце“

23 януари 2020

Тринадесет благотворителни проекта и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в шестото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. Церемонията се състоя на 21 януари в хотел ИнтерКонтинентал.

Сред наградените имаше представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации. В категория „Образование, обучение и развитие” приза грабна ЧЕЗ България – за своята Подкрепа на дуалното образование в областта на енергетиката. Пощенска банка спечели награда в раздел „Устойчиво развитие на бизнес средата в България”, за CSR проект с Ендевър Dare to Scale. За Успешно поставяне на СВЕТОВЕН рекорд с кауза пък бе отличена фабрика за майонеза Краси – в категория „Устойчиво развитие и иновация”.

В категория „Цялостна корпоративна социална отговорност” отличие получи Fibank – за Благотворителен календар за 2019 година, съвместно с Българската федерация по художествена гимнастика. Queisser Pharma Bulgaria получи отличие за кампанията си „Чистим заедно с две сърца” в раздел „Зелена планета”.

Награди "Златно сърце" 2020

Фондация „Нашият дом е България” грабна отличие в категория „Проекти с културен и образователен характер”, за системните усилия на арх. Пламен Пламенов Мирянов в изработката и приложението на Видео проекти, визуализиращи значимото литературно наследство на България, инициативи за съхраняване и обновяване материалната база на националните паркове и създаване на културни събития с образователен характер, представящи художествено слово пред ученици и студенти.

Общо четири организации получиха приз в категория „НПО в действие” в шестото издание на „Златно сърце”. Фондация „ИСКАМ БЕБЕ” спечели приз за Успешни практики в подкрепата на семейства с репродуктивни проблеми и създаване на гражданско съзнание в полза на повече българчета.

За своите 28 години Развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца бе отличена фондация „За нашите деца”, а Асоциация за подкрепа на децата спечели награда за своята Подкрепа на деца таланти. Сред отличените неправителствени организации бе и благотворително сдружение „Маргарити” – за Подпомагане на бедни, болни и онеправдани в България, Африка и други.

Награди "Златно сърце" 2020

В категория „Медиите и социалните каузи” отличие спечели Нова Броудкастинг Груп, която грабна награда за своя CSR проект „ПРОМЯНАТА”. Д-р Сибила Маринова бе наградена за Образователна кампания в подкрепа на донорството на органи, в категория „Личност вдъхновител”, а фондация „Мечта за дете” получи отличие за Подпомагане за преодоляване на проблемите свързани със създаването на поколение, в раздел „Социална отговорност”.

„За да бъде последван добрият пример, той трябва да бъде споделен. Благодаря на всички за това, че проявявате съпричастност и се интересувате от проблемите на обществото. Благодаря ви за доверието, а ние ще продължим да даваме трибуна на златните сърца в България. На страницата на инициативата „Златно сърце” – www.goldenheart.events ще приемаме представяне на социални кампании, които да отличим през следващата година” , сподели Даниел Димитров, основател на Business Lady Club.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)