Пътуването на „Ориент Експрес“ през модата

04 октомври 2014

Легендарният „Ориент Експрес“ е луксозен пътнически влак, който някога е принадлежал на Compagnie Internationale des Wagons-Lits, а днес е собственост на частната компания Venice Simplon-Orient-Express. Маршрутът му свързва Париж и Истанбул, като едновременно с това се явява връзка (буквално и символично) между два континента – Европа и Азия.

Пътуването на "Ориент Експрес" през модата

Пътуването на „Ориент Експрес“ през модата

Превозното средство, увековечено от безсмъртната Агата Кристи в нейния криминален роман „Убийство в Ориент Експрес“, превърнат после и в успешен филм, е възпроизведено с впечатляващи детайли в специална мини-колекция за мъже на ювелирната марка S. T. Dupont. Писалката пресъздава изцяло влака, като в нея е запазен дори и оригиналният син цвят на вагоните. А централната част на запалката и на ръкавелите повтаря формата на малките овални прозорчета в началото и в края на всеки вагон.

1000x1000
Излишно е да се уточнява, че за изработката на всички части от колекцията са използвани злато и скъпоценни камъни. Материали, които са напълно подходящи за влака, превозвал короновани особи като Франц-Йосиф и Елизабет II от Европа до Азия. Лимитираната серия е ограничена до 1883 бройки – намек за годината, която е рождена за превозното средство на релси.

Бижутерската компания не е единствената, която отдава почит към легендарното возило. Преди четири години дори и най-прочутото ухание на нашето време – CHANEL №5 използва влака за декор на свое рекламно видео. В него се появи френската актриса Одри Тоту, която след това видяхме и в ролята на самата дизайнерка в лентата „Коко преди Шанел“.

снимки: S. T. Dupont

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)