Пътеводител на „модния стопаджия“ от Вера Уанг

Сподели:

В последните години Вера Уанг се превърна в най-желания моден дизайнер сред звездите. Силната й страст и любов към дрехите и всичко свързано с тях личат в нейните произведения. Виталност, изтънченост и елегантност – това са думите, с които можем да характеризираме стила на феномена Вера Уанг. След 20 години в модния бизнес известната дизайнерка има какво да разкрие от магичния свят на модата. Пред Associated Press тя изброи основните правила на модния бизнес.

1. Не е важно какво проектираш, важно е за кого.
В рокли на Вера Уанг заветното „Да!“ са изричали на сватбения си ден редица знаменитости, сред които Челси Клинтън, Карън Гор, Ивана Тръмп, Ким Кардашиян, Алиша Кийс, Марая Кери, Дженифър Лопез, Виктория Бекъм, Шерън Стоун, Ума Търман, Хилари Дъф, Иванка Тръмп.

kim-kardashian-wedding-dress-vera-wangniusnews---------------------------------------------------------------top-5-wovbn8sr

2. Важно е да уцелиш правилния момент.
В началото на кариерата си Уанг прави спортни облекла, но в края на 80-те и началото на 90-те години тенденците са насочени към официалните тоалети в духа на Кристиян Лакроа. Така дизайнерката се насочва към вечерните и булчинските рокли. Днес в годинита на Theory, H&M и Topshop осмисля идеята да започне да създава модерни и ежедневни облекла.

3. По- важно е да бъдеш късметлия, отколкото умник.
Големият пробив се случва без особени усилия. Съвсем пресен е примерът с Джейсън Ву, който облича една от най-влиятелните дами в света – Мишел Обама. Има много други талантливи дизайнери като него, но малцина са тези, които успяват да пробият. „Умникът влиза в играта, когато късметлията отвори вратата и свърши по-голямата част от работата.“, казва Уанг.

4. В модата няма нищо ново, важното е да го представиш като такова.
Една рокля може да бъде ушита по много различни начини за да бъде елегантна и функционална. Важното е, обаче, да я направиш своя, да има твоя почерк и стил, и това да личи.

5. Каквото и да ти говорят, знай, че винаги става въпрос за пари.
„Ние, хората на изкуството, не обичаме да се притесняваме за пари, но за да си в бизнеса днес, определено трябва да се изправиш пред реалността на бизнес климата,“ казва Уанг. „Аз постоянно променям моя бизнес модел.“

Vera-Wang-Wedding-Gown

6. Удобството е важно
В плен на творческия процес дизайнерите доста често забравят, че шият дрехи, които хората трябва да могат да носят и да се чувстват удобно в тях. Жените не ходят с бални рокли на работа. Затова модата и ежедневието трябва да вървят успешно ръка за ръка.

7. Всеки заслужава истинска мода на достъпна цена.
Независимо колко струва една дреха, тя е инвестиция от страна на купувача и по тази причина, тя трябва да изглежда добре и да бъде изпълнена качествено. „Стилът трябва да е демократичен“, казва Уанг.

8. Парфюмът е най-личното нещо.
„Парфюмът е изявление за това кой сте“, казва Уанг. „Вие искате да бъде малко момиче? Има аромат за Лолити. Бунтарка? И такъв се намира. Изискана? Проверете – изборът е голям“.

9. Чифт обувки или ботуши променят визията за секунди.
Въпреки че всеки тоалет е красив сам по себе си, от значение е как и с какво се съчетава. Обувките са важен акцент, който не трябва да се пренебрегва. Нека не забравяме, че Принцът е открил Пепеляшка по кристалната й пантофка.

10. Модата е скъпа
В продължение на теорията за обувките използвайте аксесоари. Те могат да променят облеклото до неузнаваемост. Използвайте различни аксесоари в зависимост от настроението си, но залагайте най- вече на класиката. Променяйте пропорциите, носете фини бижута с тениски или масивни огърлици с рокли. Запазете ги и следващата година ги използвайте по нов начин. „Преди двадесет години, модата бе подвластна на правила. Сега е свободата да изберете най- доброто за себе си. Можете да изберете да бъдете елегантна, небрежна или в готик визия, а може да бъдете всичко това в определени дни.“, споделя Уанг.

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...