Пържени яйца с домати по гръцки

03 април 2015

Необходими продукти:
1.5 кг домати
1 глава лук
150 ml зехтин
6 яйца
1 ск. чесън
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер
2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
Зехтинът се нагрява в широк тиган. Добавя се ситно нарязаният лук и се пържи, докато стане прозрачен. Прибавят се обелените и нарязани на ситно домати, пресованият чесън, захарта, пиперът и солта. Вари се леко около 30 мин., докато соса се сгъсти. Добавят се яйцата и се бърка. Тиганът се захлупва и се оставя да ври още 5 мин.

снимка: gourmelia.gr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар