Пълнени печурки с яйца и сирене по италиански

Пълнени печурки с яйца и сирене по италиански

12 октомври 2014

Необходими продукти:
20 едри печурки
2 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета
3 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
100 г пармезан
2 с. л. нарязан зелен лук
2 с. л. бяло вино
2 с. л. масло
босилек и риган на вкус
2-3 скилидки наситнен чесън
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:
Почистете гъбите от пънчетата и във всяка посипете по щипка сол. После ги наредете в тавичка и запечете в загрята фурна на 200° С за 10 мин. След като ги извадите, отцедете водата, която се е събрала в гуглите. Смесете нарязаните яйца, сирената, лукът, виното, маслото, магданозът и чесънът. С получената смес напълнете гъбите. Поръсете с червен пипер и запечете за 10-15 мин. на 200° С. Преди сервиране посипете с нарязани на ситно пера от зелен лук.

снимка: cooking-italian-recipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)