Пропагандни плакати рекламират „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“

26 юни 2014

Филмовата компания Lionsgate представи седем нови плакати и тийзър-трейлър на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“. Очаквано и съвсем логично, визията им следва стила на кориците на книгите на Сюзан Колинс и на първите два филма. Франсис Лоурънс ще режисира и двете части на „Сойка-присмехулка“, с които ще приключи сагата на Катнис Евърдийн и борбата на подтиснатите с Капитола.

Вместо фотографии с актьорите в главните роли: Дженифър Лоурънс (която продължава да доказва, че притежава талант за най-разнообразни превъплъщения), Джулиан Мур или Джош Хътчерсън, авторите на следващата част от поредицата, създадоха и представиха пропагандни плака, представящи жителите на различните региони в Панем. Жителят от седми окръг в утопичната държава е изобразен без крак.

kinopoisk.ru

А 6-годишно момиченце от дванадесети миньорски окръг е на плаката цялото покрито в сажди и с ябълка в ръка.

kinopoisk.ru

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Какво кара киноманите да тръпнат в очакване на следващата част?

Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, „Игрите на глада“ са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те „Игри на глада“, за да спаси сестра си от принудата да се състезава.

В тийзър- трейлъра на „“ИГРИТЕ НА ГЛАДА- Сойка-присмехулка – Част I”  Сноу, чиято роля е поверена на Доналд Съдърланд се обръща към жителите на Панем с думите:  „От момента, в който минаха Мрачните дни, нашата велика нация познава само мира.”

Дали е така и какво ще се случи по време на следващите „Игри на глада“ предстои да видим.
Премиерните дати на част I и част II са съответно на 21 ноември 2014 и 20 ноември 2015 година.

снимки: Loinsgate

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. Голям филм!
    Първата част на мен лично по ми допадна..Много силно въздействаща ми беше, в няколко сцени дори се просълзих.Сега чакам третата.

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)