Проведе се „София прайд“ 2014

Сподели:

Само около стотина души се събраха пред Паметника на Съветската армия за „София прайд 2014“. Традиционно гей парадът започна под зоркото око на много полицаи, които следяха да няма сблъсъци, съобщи www.monitor.bg.

DPP_11897

 Малко преди да започне шествието обаче от политическа партия „Атака“ обявиха, че започват струпване на свои симпатизанти около Паметника на Васил Левски в центъра на столицата. Целта била да не се позволи на хората с нетрадиционна сексуална ориентация да „осквернят“ паметника на Апостола, като минават покрай него като част от маршрута на шествието.

DPP_11898

Прайдът беше отложен за вчера заради деня на траур в памет на жертвите на водното бедствие във Варна. Целта на шествието е да се призоват хората към толерантност и разбиране към тези, които имат различна сексуална ориентация.

DPP_11900

Сайтът www.news.bg писа, че единственото политическо лице, което се откроявало на шествието, бил Виктор Лилов – член на гражданския съвет на Реформаторския блок. bTV пък съобщи съобщи, че парадът е бил подкрепен от посланиците на САЩ и Великобритания.

DPP_12017

В парада не липсваше и българско издание на австрийския певец Кончита Вурст, който спечели тазгодишното издание на „Евровизия“.

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...