Приключва регистрацията в ЦИК за изборите

Сподели:

На 20 август трябва да приключи регистрацията на партиите и коалициите от партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщава БГНЕС.

Това на практика означава, че желаещите да се включат в предизборната надпревара могат да подадат необходимите за това документи до края на работния ден в сряда, защото в четвъртък Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да изпрати на районните избирателни комисии списъка на всички регистрирани партии и коалиции. Не по-късно от 23 август „ГРАО“ трябва да извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите от партии.

20 август е и крайният срок за ЦИК да определи условията и реда за провеждане на предизборната кампания и да определи реда за предоставяне и разходване на средствата за медийните пакети, съгласувано с министъра на финансите. До края на работния ден в сряда кметовете на общините трябва да определят местата за обявяване на избирателните списъци и уведомява РИК.

Около 30 000 лева планира да плати Министерство на регионалното развитие на фирмата, която ще осигури възможността да получаваме SMS с номера и адреса на избирателната ни секция.

Министерството обяви обществена поръчка, за да намери фирма, която да осигури алтернативни начини за информиране на българските граждани за мястото им на гласуване чрез телефон и SMS. Търси се компания, която да създаде възможността гражданите да могат или да звънят на стационарен (или на мобилен телефон) или да изпращат SMS до единен номер за трите мобилни оператора, за да разберат адреса на избирателната си секция.

Крайният срок за подаване на оферти за спечелване на поръчката е 27 август.

снимка: clubz.bg

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...