Приказка за стълбата (епизод 3): Петя Раева

02 декември 2016

В „Приказка за стълбата“ продължаваме да ви срещаме с хората поели по пътя на властта, но и запазили е себе си човешкото и истинското. Този път на фокус е една от най-усмихнатите дами заставали зад трибуната на Народното ни събрание и по-точно 41-вото и 42-то. Тя е смела, непокорна, нестандартна и чаровна. Готви като богиня, но знае и как се поддържа добра форма. Толкова добре, че чак го описва в книги, които хората купуват като топъл хляб.

Петя Раева е родена на 6 октомври 1976 година в красивия Пловдив. Зодия Везна. На връх 40-тия й рожден ден самият Фредерик Бегбеде даже дойде в България и я поздрави лично с френски акцент. Но да се върнем малко назад…

DSC01398

Амбициозната и природно интелигентна Петя завършва „Право“ с магистърска степен в Юридическия факултет на Пловдивския университет. Веднага след това, през 2001-ва е съдебен кандидат към Окръжния съд в Пловдив. Получава допълнителна професионална квалификация в Училището за политика към Нов Български Университет по специалността „Политически мениджмънт“, преминава обучение по програма „Кохран“ към Департамента по земеделие в САЩ. От ноември 2001 година до март 2008 година работи в „Напоителни системи“ ЕАД – клон Пловдив, първоначално като юрисконсулт, а след това е главен юрисконсулт, заместник-управител по направление „Маркетинг и продажби“ и управител на фирмата. От март 2008 година до 5 юли 2009 година е изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД в София. От 5 юли 2009-та година е депутат от ДПС в 41-вото Народно събрание.

DSC01413

На местните избори през 2011 година е издигната от листата на ДПС като кандидат за кмет на родния Пловдив.
След много размисли и страсти се оттегля от политиката, и успоредно с това се бори с килограмите натрупани от стрес в Народното събрание. Всяка успешна битка с тях води до една книга посветена на тази борба и здравословното хранене. Отваря и собствен ресторант.

DSC01407

Обожава да готви. Да меси и да се смее. Да пее, да танцува, да пазарува и да се разхожда в парка, където ще я срещна и нашият екип, а после се пренесе в уютната обстановка на втория й дом – ресторант „Green Line“.

водещ: Ива Дойчинова
редактор: Калина Станева
оператори: Венелин Бакалов и Антон Хариев
Фотограф: Антон Хариев

постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)