Президентът: „Свиквам 43-то Народно събрание на 27 октомври“

15 октомври 2014

В момента тече речта на Президента на Република България Росен Плевнелиев  от сградата на Президентството. Той заяви следното:

„Датата на свикване на 43 народно събрание е много съществен акт и затова предпочетох да проведа координация и консултации с политическите сили по този въпрос. Спазвайки Конституцията в рамките на нейните параметри и срокове, вместо сам да взема решение, счетох за целесъобразно да го консултирам.

Искам да ви информирам,  че като Държавен глава ще свикам Учредително събрание на новоизбраното 43-то Народно събрание на  27 октомври 2014 година от 14 часа.

След като Народното събрание се структурира, ще връча мандат за създаване на правителство на ГЕРБ. Преди това ще проведа предвидените по Конституция  кондсултации. Те ще се проведат  между мен и всяка парламентарна група поотделно. Ще дебатираме свършената работа от служебното правителство и ще говорим за всичко важно от тук насетне. 

За мен това е добрата дата за свикване на 43-то Народно събрание и с това искам да бъде разбран моя аргумент – да, има спешни задачи за вършене, но важно е новото Народно събрание да тръгне с летящ старт и добри ришиния, а не веднага след старта му да започне с конфликти и неразбирателство.

Давам достатъчно, но не и прекалено много време за вършене на всичко това.

Да пожелаем успех на народните представители!“

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)