Превръщат романа „Нормални хора“ в сериал

01 декември 2019

Стрийминг платформата Hulu подготвя сериал по романа „Нормални хора“ от Сали Руни, съобщава Vanity Fair. Той ще се състои от 12 епизода от по 30 минути, а премиерата ще е през 2020 година. В главните роли ще видим Дейзи Едгар-Джоунс (Мариан), която познаваме от „Война на световете“, и Пол Мескал (Конъл). Самата Сали Руни е сред сценаристите, а режисурата е поверена на Лени Ейбрамейсън и Хити Макдоналд.

От Hulu разпространиха вече първите кадри от снимачната площадка на сериала. Ето какво споделя и самата Руни за предстоящата екранизация – „Любимите ми сцени са основно под формата на разговори между двамата главни герои – в изоставени къщи, в кухните на апартаменти, в коли и в леглото“.

Сали Руни - Нормални хора

Историята в „Нормални хора“ проследява лутането на Мариан и Конъл по пътя на израстването им. Те ту са заедно, ту се разделят, в най-трудните моменти от живота си търсят подкрепа в другия, а след това отново се отдръпват. В този непрестанен водовъртеж от събирания и раздели опознаваме двамата – с травмите от миналото им и непосилната тежест на съвремието.

Прекрасно изградените диалози, на които Сали Руни е истински майстор, ни въвеждат леко в някои от основните теми в книгата – самотата, депресията, домашното насилие, стремежът към справедливост, любовта, която никога не бива да приемаме за даденост.

„Нормални хора“ е дълбоко психологически роман, който ярко обрисува проблемите на съвременните млади хора. Той е подходящ както за подрастващите, на които сблъсъка с живота на възрастни тепърва им предстои, така и за всеки читател, който обича сериозната проза, лишена от претрупаност и претенциозност.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)