По спирките обявиха безплатен транспорт в София през август, от Общината: Не сме ние!

11 август 2017

Преди броени дни по спирките на градския транспорт в София се появиха съобщения на Общината, в които пише, че стартира кампания „Чиста София“, която позволява на всички да се возят безплатно през месеците август и септември.

„Целта е да се насърчи намаляването на автомобилите, трафика и да се пречисти по-лесно въздуха„, се посочва в него. За съжаление на столичани обаче, истината е съвсем друга и въпросните листовки се оказаха фалшификат.

Безплатният транспорт в Талин/снимка: ZDNet

Безплатният транспорт в Талин/снимка: ZDNet

 

От Центъра за градска мобилност побързаха да реагират и заявиха, че никой не е въвеждал подобна мярка, нито пък има принуда за такава. Както е известно, в началото на годината, от Общината действително предложиха транспорт без пари през лятото, в дните, в които има смог.

Според последните изследвания обаче, въздухът е достатъчно чист, затова от ЦГМ коментираха, че всички пътници в Обществения транспорт са длъжни да имат редовен превозен документ.

Ние пък се сещаме, че още от 2016 година, столицата на Естония – Талин, стана първата европейска столица,която въведе подобна мярка срещу задръстванията и замърсяването, като от нея се възползваха близо 420 000 жители. Очевидно обаче, София няма подобни проблеми.. или както се казва, коментарите са излишни.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)