Путин

Почти 1000 журналисти се акредитирали за визитата на Путин в Белград

16 октомври 2014

Предстоящото днес посещение на президента на Руската федерация Владимир Путин в Сърбия се оказа изключително интересно за журналистите.

Въпреки факта, че Путин ще остане в Белград само няколко часа, за отразяване на събитието желание са заявили 912 представители на медии.

Улиците на сръбската столица са облепени с плакати на руския лидер, а търговията се тениски с неговото лице процъфтява. Посещението съвпада с честването на 70-годишнината от освобождението на сръбската столица от германските фашистки нашественици. Путин и Николич ще положат венци на гробището на Освободителите на Белград. В него се помещават останките на 1395 войници от Югославска народна освободителна армия и 818 войници и офицери от Червената армия, загинали през 1944 г. в битката за града.

След това ще се проведе официалната среща между двамата президенти. Николич ще връчи Орден на руския президент, който е най-голямото отличие на страната. След това Путин ще се срещне с премиера Александър Вучич. Планирано е на срещата да се подпише пакет от двустранни споразумения.

снимка: infonews.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)