страни

Посочиха най-безопасната страна в света

25 януари 2019

Коя е най-безопасната страна в света посочиха данните от Solo Travel Safety Report 2019, публикувани от туристическата платформа Wegoplace. Според класацията най-безопасно е за туристи, които пътуват сами в Сингапур. 

Експерти са направили допитване до жителите на 142 страни. На тях са задавани въпроси долко се чувстват безопасно в дадена страна, ако се разхождат през нощта, имат ли доверие на местната полиция и дали са ограбвани или нападани.

Оказва се, че Сингапур има най-висок индекс на сигурност (97 единици). Следват Норвегия, Исландия и Финландия, като всеки от тях има индекс на безопасност от 93 единици. Узбекистан е на пето място (91 единици), следван от Хонконг (91 единици), Швейцария (91 единици), Канада (90 единици), Индонезия (89 единици) и Дания (88 единици).

Класирани са и най-несигурните държави за самостоятелно пътуващи туристи. Начело е Венецуела с 44 единици, Афганистан (45 единици) и Южен Судан (54 единици).

България е на 74 място със 77 единици. Пред нас са държави като Албания, Македония, Румъния, Сърбия, Турция и редица други.

Вижте още: В Сингапур откриват заведение, посветено на котка

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)