Португалската певица Carminho с премиера на новия си албум

05 март 2015

Най-наелектризиращият световен изпълнител на традиционната португалска музика фадо Carminho се завръща с нов албум. Изпълнителката има само два издадени записа досега, но успехът, който постига, е завиден.

За своя трети запис “Canto” тя отново работи с продуцента и оркестрант Diogo Clemente, а фадото остава нейна пътеводна звезда. В новия албум гостуват музиканти като Nana Vasconcelos, Jaques Morelenbaum, Javier Limón и Carlinhos Brown. Част от “Canto” е и песента “Chuva no Mar”, написана от Marisa Monte за Carminho и изпълнена в дует от двете певици. Caetano Veloso пък пише текста на парчето “O Sol, Eu e Tu”. Трогната и благодарна за подкрепата от толкова много звездни имена, Carminho, стремително върви по пътеката, която сама е избрала. Фадото е нейната душа и глас и новият й албум е точно за това – фадо като продължение на родословието, което се обогатява с всеки нов музикален принос. Фадото остава в сърцето на португалската песен за любовта и съдбата, изпята от чувствения глас на артиста.

Не остава никакво съмнение, че Carminho знае перфектно как да вплете емоция и история в своята музика. Доказателство за това е новият й албум “Canto”, който вече оглави португалските класации и е на път да получи и платинен сертификат. Сега записът на Carminho прави своя международен дебют, разкривайки невероятния глас на фадото на целия свят.

снимка: Орфей Мюзик / Warner Music International

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)