Полярниците ни обявиха конкурс за… готвач

20 септември 2018

Търси се готвач за Южния полюс – специален кастинг ще определи кандидатът, който ще приготвя храната на българската база в Антарктида. До средата на октомври можете да се подготвите за участие в кулинарното състезание.

Свински ребра, омлет, пуширани яйца, маслини, сирене и препечен хляб – така изглежда перфектната вечеря, приготвена за Южния полюс според шеф Цветомир Николов, който съвсем скоро ще изпитва всички желаещи да работят на Антарктида.

По-специфичните метеорологични и географски условия изискват по-нестандартни решения от кандидат-готвачите, обяснява той:

“Ако някой дойде на интервюто, което ще проведем с петима, които ще изберем по CV-тата и ми покаже 5 варианта на готвене на яйца, е нашият човек”.

Това е 27-ма поред научна експедиция до Южния полюс, но за първи път се провежда кастинг за готвач, разказва професор Христо Пимпирев, ръководител на екипа от изследователи пред bTV. По думите му перфектният кандидат трябва да е организиран, психически устойчив и да има желязно здраве:

„Трябва да може да борави с определено количество продукти и то да бъдат дозирани много точно, защото там няма магазини. Ако свършим нещо, не можеш да го замениш”.

Първите десет души от групата заминават в края на ноември, а до средата на октомври трябва да приключи процедурата по избирането на най-добрия готвач, който ще заслужи да работи на Южния полюс.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)