Пласидо Доминго пее тази вечер на Арена ди Верона

17 юли 2014

На 17 юли Арена ди Верона е на прага на изключителна гала вечер и един от гвоздеите на таз годишната си програма. Оперната звезда Пласидо Доминго  ще изпее най-известните арии от оперите на Верди.

Меломаните са в очакване на една магична нощ, а билетите за музикалното събитие са разпродадени отдавна. Тази година се отбелязва 101 година от създаване на оперния фестивал на открито на Арена ди Верона, който вече над столетие, събира почитателите на оперното изкуство от всички краища на света.

IMGP0029

Амфитеатърът е създаден през I век от н. е. На него първоначално са се провеждали гладиаторски борби и рицарски турнири. Побира около 35 000 зрители и древного творение на архитектурата е адаптирано брилянтно към съвременните изисквания за масови спектакли.  

IMGP9896

В средите е известно, че именно тук се „изнася модата“ в оперните спектакли – декор, костюми, постановка, режисура, а със сигурност най-добрите гласове на света са пяли от сцената на престижния фестивал.  На сцената на Арена ди Верона са пели и известните български оперни певци Николай ГяуровГена Димитрова и Райна Кабаиванска.

IMGP9850

В афиша на оперния сезон за тази година са включени постановките „Кармен“, „Аида“, „Бал с маски“, „Ромео и Жулиета“, „Турандот“. Прекрасният средновековен град Верона отново ще привлече над 500 000 италианци и чужденци, както обикновено се случва през последните години.

IMGP9847

За всички онези, които не могат да се доберат до билети за желания спектакъл, остават кафенетата и чудесните италиански ресторанти около Арената, от където се чува музиката и също могат да се потопят в атмосферата на великото изкуство.

IMGP9837

Карабинерите на коне са също една от любимите гледки на почитателите на белкантото. Италиански усещания за всички сетива и поклон пред великото оперно изкуство!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)