Питър Копинг става креативен директор на Oscar de la Renta

14 октомври 2014

За първи път 82-годишният Оскар де ла Рента оставя работата на креативен директор в своята модна къща на друг човек. Досега той е разчитал само и единствено на себе си. Изботът му падна върху Питър Копинг, които като креативен директор вече има 12 години стаж зад гърба си в Louis Vuitton и още 5 за Nina Ricci от 2009 година до сега. Французинът Гийом Енрие ще заеме мястото на Копинг в модната къща.

„Радвам се, че Питър се съгласи да се присъедини към нас”, сподели пред WWD Оскар де ла Рента. Роденият в Доминиканската република моден корифей, добави още: „Питър е изключителен талант и заедно с нашия споделен дизайнерски усет, ние двамата имаме и близък вкус по отношение и на музиката, както и на много други неща стигайки чак до архитектурата и дизайна на паркове и градини по света”.

Копинг, който преди седмица официално е напуснал работата си в Nina Ricci, ще встъпи в длъжност при Оскар де ла Рента на 3-ти ноември. Първата му колекция за марката Oscar de la Renta се очаква да бъде представена през февруари 2015-та година по време на модните дефилета за есен-зима 2015/16.

текст: Фани Богданова – кореспондент на In Life в Холандия
снимка: leparisienmagazine.fr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)