Пиле с бяло вино и гъби

Пиле с бяло вино и гъби

19 декември 2014

Бялото вино съдържа голямо количество антиоксиданти. Бялото вино е полезно още за профилактика срещу сърдечно-съдовите болести, забавя развитието на болестта на Алцхаймер. Има данни, че то помага в някои случаи на психически проблеми и като цяло е добро против стреса. Чаша бяло вино малко преди да легнете може да помогне за по-стабилния ви сън.

Необходими продукти:
6 парчета бяло пилешко месо, без костите
250 мл бяло вино
1 пилешки бульон от кубче
1 глава кромид лук
400 г гъби
3 с. л. олио
1 ч. л. естрагон
1 ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. сол
3 с. л. брашно

Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, солта, черния пипер и естрагона. В сместа овалваме месото.
В тиган загряваме част от мазнината и добавяме нарязаните гъби и лук. Задушаваме 15-20 минути, докато се изпари течността. Изваждаме ги на топло. В същия тиган изсипваме останалата мазнина и запържваме месото от двете страни, докато стане златисто. Отделяме го в друг съд.
Наливаме в тиган бульона, добавяме бялото вино и гъбено-лучената смес. Задушаваме 1-2 минути.
Поливаме пилешките филета със соса.
Сервираме веднага.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)