Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот

Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот

25 септември 2014

Има дестинации, които човек е трудно да забрави, след като веднъж ги е посетил. Предлагаме ви класация на петте най-запечатващи се в съзнанието места по света:

Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот - Бора Бора

1. Да спиш в бунгало над тюркоазено сините води на лагуната в Бора Бора
Бора Бора е най-универсалният отговор, когато става дума за съвършеното романтично пътешествие. Трудно ще намериш друго място в света, което да създава такова усещане за пълна откъснатост от ежедневието и потапяне в безоблачно спокойствие. Природата тук е вълшебно красива – прозрачна лагуна, а по-средата й – висок, гъсто залесен планински връх. Чувството точно под теб да се плацикат ласкавите води, докато се излежаваш в бунгалото, трябва да се изпита поне веднъж в живота. Престоят във Four Seasons Resort Bora Bora е много скъп, да не говорим за пътуването дотам, но персоналът компенсира с отдадеността си на идеята да достави максимално удоволствие на всеки гост. Черешката на тортата са охладените и ароматизирани дрехи, които ти поднасят на корабчето, извозващо гостите до курорта. И така – Бора Бора е мястото, а поне мечтите са безплатни…

Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот - пирамиди

2. Да видиш пирамидите в Гиза и да се спуснеш по Нил
Пирамидите вече опират в покрайнините на Кайро, но размерът им и усещането за история все още внушават огромен респект. А пътуването с кораб до Луксор и Асуан предлага, освен невероятни исторически забележителности, и приятната прохлада и незабравимите гледки на най-дългата река в света. Сериозно препоръчваме услугите на агенцията Memphis Tours Egypt. Всичко при тях е перфектно – хотелите, които осигуряват, храната, която предлагат, и най-вече отношението. Гидовете са изключително любезни и обгрижващи, и те водят дори на места, които не са включени в официалния маршрут. Фактът, че Memphis Tours са и по-евтини от други фирми, предлагащи подобни турове, е само допълнителен плюс.

Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот - мачу пикчу

3. Да се разходиш из руините на Мачу Пикчу
Мястото изглежда почти нерално красиво. Инките са построили на планинския връх на височина 2340 м дворци и различни други сгради, разположение на живописни тераси. Целият град е сякаш неделима част от околния пейзаж. По-авантюристичният начин да стигнеш дотам е да се изкачиш по планинската пътека. Трудно е, но гледките си заслужават.

Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот - кения

4.  Да се насладиш на красотата на Кения по време на сафари
Най-добрите сафарите се предлагат от Julius Safaris Day Trips. Освен Кения, можеш да обиколиш и Танзания. А ако не искаш да си част от група и имаш някакви специални желания и изисквания, собственикът Джулиъс Нзумби и екипът му ще се погрижат да ти осигурят много лично и незабравимо изживяване по време на сафарито.

Пет пътувания, които ще запомниш за цял живот - килиманджаро

5.  Да видиш изгрева от върха на Килиманджаро
Снегът на най-високата африканска планина (5895 м) рязко контрастира с тревистата савана в подножието й. А самите склонове на планината са невероятна комбинация от екосистеми, характерни за географските ширини от Екватора до Арктика. Изкачването нагоре, макар че се състои само от ходене и не включва алпийски техники, си е доста трудно, изисква сериозна издръжливост и добро здраве. Така че преди да го опиташ със сигурност посети лекаря си.

главна снимка: sultanabeachresort.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)