Пеперудите на Hanae Mori

20 октомври 2014

След седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон и Париж, дойде ред на Токио. Японската столица през изминалата седмица бе повластна на нейно величество МОДАТА.

А модата от страната на изгряващото слънце винаги се е откроявала със своята прогресивност и творчество. За сезон пролет-лято 2015, обаче, виждаме по-спокойни колекции, където доминират пастелните цветове. Един добър пример за това е марката Hanae Mori.

2

5Усещане за лекота и движение присъства в цялата колекция на Мори. Представените модели са изпълнени в по-голямата си част от бели тъкани, присъстват също черно, жълто, мента и розово. Налице са и много, много принтове, но вместо флорални щампи, господстват щампите на пеперуди, което е много, много приятно. Пеперудената тема присъства също и в аксесоарите – а именно очила, които са направени във формата на крила на пеперуда.

24

26Роклите са изключително женствени с дантели и брокат и прекрасни детайли, които внасят много шик. Веселото градско настроение също присъства чрез шорти, комбинирани с якета от мрежести материи. Бюстиетата с пеплум, комбинирани с панталон цигара, също изглеждат като пеперудени крила, готови да полетят.

1

 

Снимки: Hanae Mori

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)