Пенев: Нашата група е най-трудната

Сподели:

България ще излезе единствено за победа в мача срещу Азербайджан, но съперникът ни е силен и също има реални шансове за третото място в групата, заяви селекционерът на „трикольорите“ Любослав Пенев, съобщава БГНЕС.

„Очаква ни важен стартов мач на отбора. Настоящият цикъл дава възможност на по-голям брой отбори да влязат във финалите на Евро 2016 и ние сме в това число“, каза Пенев на пресконференция в Баку. „Гледах няколко мача на тима на Азербайджан, но няма да ви кажа нищо нито за слабите страни, нито за силните. Нашата цел е да победим в мача. Групата ни според мен е най-трудната. Гледахме последните 5-6 мача на вашия отбор, но ще разкажа всичко на играчите си, а не на вас. Мога единствено да кажа, че имате добър и агресивен отбор“, допълни Пенев. Относно шансовете на Азербайджан за третото място, той сподели: „Това е напълно реална цел. Ние също сме си поставили такава цел“. Селекционерът на България подчерта, че всички прекрасно разбират, че кандидати за първите две места са Италия и Хърватия. „Те са фаворити в нашата група, но въпреки това всичко може да се случи. И нека не забравяме, че ние сме 72-и в света, а ни предстои да играем със 73-ия. Разбира се, всеки един отбор може да загуби, има три възможни резултата. Може и да паднеш след добра игра. Ще направим всичко, за да победим“, обобщи Пенев.

снимка: novini.bg

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...