Ако обичате паста, но традиционният й вид ви е омръзнал, днешната рецепта е точно за вас. Комбинирали сме любимото ви калорично изкушение с червено вино, което ще му придаде уникален цвят и вкус и нетрадиционен сос от орехи, за допълнителен разкош.
Необходими продукти:
3 ч. ч. сухо червено вино
400 гр от любимата ви паста
1/4 ч. ч. зехтин
4 малки скилидки чесън
1 червена чушка
1/2 ч. ч. зелени маслини без костилките
1/4 ч. л. лютив червен пипер
1/2 ч. ч. магданоз
1 ч. ч. запечени орехи
1/2 ч. ч. пармезан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката, като при варенето добавите 2 чаши от виното. Отцедете като запазите около половин чаша от течността. В подходящ тиган загрейте зехтина, прибавете нарязания на филийки чесън, пипера, нарязаната на ситно чушка и овкусете със сол. Запържете за около минута и прибавете останалото вино и течността, която сте запазили от спагетите. След около 3-4 минути прибавете пастата и оставете да попие течността за около 2-3 минути. Добавете магданоза, орехите и пармезана. Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер. При сервиране поръсете с маслините и с още пармезан.
текст: Елена Михайлова
снимка: feedingthetroops.com