Паста с червено вино и сос от орехи

Сподели:

Ако обичате паста, но традиционният й вид ви е омръзнал, днешната рецепта е точно за вас. Комбинирали сме любимото ви калорично изкушение с червено вино, което ще му придаде уникален цвят и вкус и нетрадиционен сос от орехи, за допълнителен разкош.

Необходими продукти:
3 ч. ч. сухо червено вино
400 гр от любимата ви паста
1/4 ч. ч. зехтин
4 малки скилидки чесън
1 червена чушка
1/2 ч. ч. зелени маслини без костилките
1/4 ч. л. лютив червен пипер
1/2 ч. ч. магданоз
1 ч. ч. запечени орехи
1/2 ч. ч. пармезан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на опаковката, като при варенето добавите 2 чаши от виното. Отцедете като запазите около половин чаша от течността. В подходящ тиган загрейте зехтина, прибавете нарязания на филийки чесън, пипера, нарязаната на ситно чушка и овкусете със сол. Запържете за около минута и прибавете останалото вино и течността, която сте запазили от спагетите. След около 3-4 минути прибавете пастата и оставете да попие течността за около 2-3 минути. Добавете магданоза, орехите и пармезана. Разбъркайте добре и овкусете  със сол и черен пипер. При сервиране поръсете с маслините и с още пармезан.

текст: Елена Михайлова
снимка: feedingthetroops.com

spot_img

ПРочети още

„Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“ по кината през ноември

Всяка игра има победител. Всеки трибут има история. Всяка сага има начало. На 17 ноември, само в кината,...

Евровизия със специално парти в България за втора поредна година

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени на украински благотворителни организацииБългарското събитие за Евровизия – Sofia Eurovision...

Нов БГ сериал: „София вкъщи“ от 29 май по bTV

Премиерният български сериал „София вкъщи“ скоро ще превземе ефира на bTV. В 12 поредни епизода той ще пренесе...

Атракции, предизвикателства и приключения в европейската нощ на музеите в Ямбол

На 13 май, събота, Ямбол ще се включи за поредна година в Европейската нощ на музеите. Усилия обединяват...